maandag 13 oktober 2008

't is weer voorbij...die mooie zomer!

Althans voor Gonzalo's vader! Eugenio brengt de zomervakantie, in grote lijnen de periode tussen zijn verjaardag eind juli en het weekend van El Pilar (Spaanse feestdag op 12 oktober), door in zijn geboortedorp en aangezien 12 oktober dit jaar op zondag valt, was het voor ons weer een weekend rijden : op vrijdag van Sanse naar Bañuelos (150 km), op zaterdag van Bañuelos naar Portugalete (zo'n 350km) en op zondag van Portu terug naar Sanse (400 km).
Met een zieke en stille (stem kwijt) Gonzalo was al de rijpret voor mij! Niet ideaal met het miezerige en winderige weer afgelopen weekend. De kleurige herfstlandschappen maken het echter de moeite waard!
Van Eugenio's tuin in het dorp brachten we tomaten, groene pepers mee. Zelf gingen we nog wat vlier, braambessen en rozenbottels plukken. Enne, wat 'n aangename verrassing toen Eugenio ons op zondag nog het grootste deel van zijn ca. 500g paddenstoelen (geplukt op vrijdag) meegaf!
Tussendoor stopten we nog (in wat we later in allerlei restaurantgidsen aangeduid zagen als het beste restaurant van de provincie Soria) in restaurant Casa Vallecas in Berlanga, waar we paddenstoelen aten, maar ook deze prachtige combinatie van chipirones en oor.

Op zondag besloten we een beetje af te wijken van ons gebruikelijk circuit : we aten in Nájera (in een restaurant dat ik na mijn camino bekroond heb als hetgene met het beste menu del peregrino!) en reden door prachtige landschappen, zoals dat van de Picos de Urbión (er groeiden al/nog krokussen!).
Door een onverwachte opstopping op de A1 kwamen we later dan verwacht thuis, maar benijd ons maar ons avondmaal : gesauteerde paddenstoelen met spek en bramen achteraf!

Geen opmerkingen: