dinsdag 29 april 2008

Argentijnse sfeer in Madrid

Het is niet ver zoeken naar een Argentijns restaurant in Madrid, maar zoals steeds met buitenlandse cuisine in een culinair sterke natie (Frankrijk, Italië, Spanje...) heb ik moeite om die restauranten uit te proberen, om maar niet te spreken over het terugkeren naar zulke restauranten na een tegenvaller.
Soit, ditmaal sprak Antonio, Gonzalo's neef, erg lovend over een Argentijns restaurant dat hier al jarenlang een stek heeft en waar je een week op voorhand moet reserveren...én of we niet mee wilden. OK, dan is het een stuk makkelijker de stap te maken. Wij dus naar "el viejo almacen de Buenos Aires" (zie http://www.elviejoalmacen.com/como.html ) en 't was een voltreffer : echte Argentijnse bifes, alle nagerechten met dulce de leche, live tango/milonga op gitaar met de baas die zingt, een mini-tangodemonstratie en de noodzakelijke uitnodiging ter dans van twee aanwezigen.
Mijn bife de chorizo was lekker ('t zal de authenticiteit zijn...die in "Plaza San Telmo" in Buenos Aires net ietsjes beter, wees gerust, Juan) en wij konden lachen met Santos, die de vrouwelijke helft van het tangokoppel resoluut dwong tot een wals op de tangomuziek! En een laatste woordje over de originele decoratie : oude kranten van La nación, posters over de stukken Argentijns vlees en bandoneons ...gezellig!

Geen opmerkingen: