woensdag 30 januari 2008

Noordwest-Argentinië en Noord-Chili

Onze "grote vakantie" 2007 brachten we door in Zuid-Amerika, "nog maar eens" volgens enkele vrienden. Wat wil je ook...goede vrienden van ons wonen in Buenos Aires en als je dan een reis kunt combineren met een bezoekje aan vrienden die je anders nooit zou zien, dan is dat toch mooi meegenomen!
Patagonië hadden we 4 (Chileens deel) en 2 (Argentijns deel) jaar terug al aangedaan en nu was het dus de beurt aan het noorden van deze 2 landen. Op 3 weken dit gebied volledig uitkammen is natuurlijk onbegonnen werk, dus maakten we volgende selectie :
1/ Buenos Aires -> Salta
2/ excursies vanuit Salta : het traject van de "tren a las nubes" (die momenteel niet uitrijdt) - de Valles Calchaquíes - de Quebrada de Humahuaca (werelderfgoed)
3/ de grens over naar San Pedro de Atacama, over een Andespas
4/ excursies in Atacama : de Valle de la luna, de zoutvlakten, de Tatio-geisers
5/ via Antofagasta (mijnactiviteiten) naar Valparaíso
6/ ontdekking van het op meer dan 40 heuvels gebouwde Valparaíso
7/ weer de grens over naar Mendoza, over een andere Andespas
8/ de wijnproductiegebieden van Mendoza en San Juan
9/ 2 ongelooflijk mooie natuurgebieden, allebei werelderfgoed : Ischigualasto (ook Valle de la luna, de Argentijnse versie dus, genoemd) en Talampaya, die samen de grootste voedingsbodem van resten van het triásico vormen
10/ terug naar Buenos Aires, waar de reis quasi meteen doorging naar Madrid voor Gonzalo, maar ikzelf nog een weekje langer kon vertoeven
In de volgende berichten ga ik nog even door over de toppers van onze reis.

Geen opmerkingen: