In februari 2008 organiseerde het gemeentebestuur van Sanse een gesmaakte primeur, nl. een gastronomische week gedurende de welke een 10tal restauranten een speciale menu met bijpassende wijnen aanboden tegen een speciale prijs.
Begin dit jaar keken we al uit naar de tweede editie, maar tot voor een tweetal weken hoorden of zagen we niets dat aangeven. Plots verschijnen allerlei posters in de pers, over de gastronomische week en over een tapasfestival, allemaal tegelijk. Terwijl de posters "tapas + cerveza 2€" overal in het straatbeeld opduiken, is en blijft het maar stil over de bijdrage van de restauranten...zelfs om een brochuurtje te bemachtigen, moeten we enkele deelnemende zaken bezoeken. Maar dan weten we het wel : dit weekend is het genieten van de menu van een van onze lievelingsrestauranten hier, El Vidueño en gaan we die van een recent geopende zaak, Aurora uitproberen.
Op zaterdagavond zaten we ruim 3 uur te eten in El Vidueño. Hier enkele fotootjes en de verschillende gangen :
1/ toastjes met groene tapenade + manzanilla
2/ artisjok, groene asperge en mollejas (spiermaagjes, lams- in dit geval) + Rueda (droge, witte wijn)
3/ mero (tandbaars) met knapperige ui op bloemkoolcoulis + witte wijn uit Albacete...voor mij de topper op vlak van smaakcombinatie!
4/ bacalao vizcaina (kabeljauw-droogvis op z'n Biskaje's) + rosé Ribera del Duero
5/ krokante lubina (zeebaars) op pistache-olie + rosé van Valladolid
6/ gegrilde solomillo (ossenhaasje) in sausje van boletus (wilde paddestoelen) + rode Toro
7/ eendenmagret met pedro Ximénez (erg zoete, visceuze Jerez) + rode Valtiendas
8/ torrija de leche (gewonnen brood) + witte dessertwijn
9/ milhojas (laagjes-gebakje) van kaneel + moscatel van Alicante
10/ koffietje
Hoe we thuis geraakt zijn, weet ik zelfs niet meer, maar dat het lekker was, daar bestaat geen twijfel over!
Na een sportsessie op zondagvoormiddag waren we klaar voor een soortgelijke menu in Aurora. Minder gangen, maar over het algemeen wel fijner; de wijnkeuze daarentegen was erg traditioneel.
1/ gazpacho van rode biet en kroketje + kir royal
2/ foie gras met gelatine van cuba libre (rum+cola)
3/ slaatje van rucula met gerookte eendenborst + droge witte wijn
4/ salmorejo (soort gazpacho, typisch van Córdoba) met cigala (langoustine) in Iberisch spekjasje op reepjes haba (groene tuinboontjes) + rosé wijntje
5/ viskubusje in hampaneer + txacoli (Baskische nogal zurige witte wijn)
6/ poularde-rolletje gevuld met boletus met vijgenconfijt + Rioja reserva
7/ krokante banaan met twee soorten chocolade in kersensoepje + moscatel van Alicante
8/ koffie met minardises
Nu was de terugtocht wat verder en wat moeilijker, maar de siesta achteraf des te zaliger...
Ik hoop alvast dat de gastronomische week volgend jaar weer wat vroeger gepland wordt, want bij frisser weer is dit al niet min, maar bij warm weer is het echt werken om dat alles te verteren!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten