woensdag 27 mei 2009

aangepast aan de Spaanse smaak = niet zo pikant

We wisten op dinsdag dat we 's zaterdags naar Madrid centrum zouden trekken voor een basketwedstrijd (en terloops : Real Madrid won de derde en beslissende wedstrijd tegen Joventut, dus beginnen de halve finales van de play-offs volgende week), dus nog eens proberen om een plaatsje te bemachtigen in Madrids (en Spanje's) meest gekende Indisch restaurant. Als liefhebbers van het Indisch koken dat we in Bradford volop leerden kennen, zijn we steeds op onze hoede wanneer we een Indisch/Pakistaans/Bangladeshi restaurant elders (dan in UK) binnenstappen.
Als "kennismaking" gingen we dus voor het aangenaam geprijsde degustatiemenu : enkele aperitiefjes zoals samosa en onion badji, dan tandoori kippeboutjes met nan, vervolgens drie soorten curry (een lams-rogan josht, eentje met gambas jeenga annapurna en een vegetarische sabzi) met twee soorten gearomatiseerde basmati rijst en uiteindelijk nog een dessert. Onze appreciatie was gematigd positief : de aperitiefjes waren goed zonder meer; het lamsvlees in de rogan josht was van uitermate betere kwaliteit dan de versies die we ervoor mochten proeven, maar de rogan josht hoort pikant te zijn en dat was niet het geval hier; de nan leek meer op een roti (dunner brood, net iets dikker dan de chapati die eerder een pannenkoek is); het dessert was hemels! Over dat dessert dat geïnspireerd leek door Ferran Adrià : een bolletje safraanijs en een bolletje lauwe wortelpudding met pistachenootjes...het leek een reclame voor Mastercard, het was echt the top of the bill van het menu!

Hier komen we terug, voor het dessert én ervoor een vindaloo!

Geen opmerkingen: