woensdag 11 februari 2009

Waar zijn de spoken?

Nieuwjaar vieren in een heus middeleeuws kasteel...'t is niet aan iedereen gegeven (allez, dat verkies ik te denken), maar sedert enkele jaren vieren wij de jaarwisseling in een Parador en dan is een kasteel steeds een optie.

De Parador van Alarcón hadden Gonzalo en ik al eens eerder bezocht. We sliepen toen in een torenkamer met hemelbed en directe toegang tot een prachtig uitzicht vanaf het dak van de torre de homenaje. Sindsdien zijn er een paar dingen veranderd (de Parador heeft nu enkele kamers meer dan toen, maar nog steeds "maar" 13; het dorp heeft er enkele restauranten en zelfs een ander 4sterrenhotel bij én er is een wandeling PR=pequeño recorrido uitgestippeld langs de wachttorens met zicht op de rivier Júcar die het dorp omspoelt), maar Alarcón blijgt een prachtig dorp met maar liefst drie omwallingen...dat wilden we ook graag tonen aan Eugenio.

We wandelden de PR, maar gingen de Júcar ook opzoeken in Cuenca, een van de Spaanse wereldpatrimonium-steden met de bekende hangende huizen of casas colgadas. Een andere uitstap lokte ons naar de Ciudad Encantada (behekste stad) of een landschap van rotsformaties die door de erosie vormen aangenomen hebben waarmee enkele mensen met veel verbeelding eventjes zoet waren...op de foto met z'n drieën aan de "champigon"!

Geen opmerkingen: