maandag 23 februari 2009

Pata negra en besneeuwde hellingen

Na een erg geslaagd weekend in Fuentes de Béjar drie weken terug gingen we dit weekend voor meer...vooral van skiën, want ski's, botten en kleding inpakken is niet meteen mijn lievelingsbezigheid, zeker niet wanneer je er geen gebruik van maakt!
Op vrijdagavond reden we naar onze casa rural, lieten er onze spullen achter in een andere kamer dan de vorige keer (met alweer een erg mooie én verschillende tegelvloer) en dan een drankje in de lokale bar, gevolgd door alweer een schitterende maaltijd in onze "ontdekking" in Guijuelo. De ober herkende ons, herinnerde zich zelfs wat we toen gegeten hadden en stelde ons andere specialiteiten voor, die ons weer goed konden smaken!
Zaterdagmorgen, weliswaar met een erg zenuwachtige Gonzalo, vroeg op, ontbijten en naar La Covatilla. Ditmaal geen winters weer op de weg ernaartoe, maar zelfs zo toch wel file om te kunnen parkeren, stel je voor. En file aan de loketten voor de forfait. En file voor de liften (als je zo kunt noemen) op het gedeelte voor de beginners (om Gonzalo wat vertrouwen te geven en hem weer te tonen hoe het moet). Maar gelukkig geen file in het gedeelte boven waar je aan de uitgang van de telesilla een andere teleski kunt nemen om enkele blauwe en rode pistes te volgen terug. Ik heb de blauwe pistes gecontroleerd, ook de blauwe terug naar het benedenniveau, om zeker te zijn dat Gonzalo het zou aankunnen...om dan met hem naar boven te versassen. Nu was er ook file voor de telesilla! Geen lunchpauze voor ons, maar "genieten" tot half 5pm...nu ja, ik had niet gerekend op het feit dat Gonzalo ondertussen al serieus vermoeid was en na twee valpartijen (waarbij hij me telkens ook op de grond kreeg) moest ik 'm wel grondig motiveren om nog een afdaling te maken. Ik kon nog juist de lange afdaling op een rode piste maken voor ik hem dan naar beneden vergezelde/motiveerde...maar het was goed geweest! Nog een verdiende pint in Béjar - waar de carnavalsfestiviteiten net begonnen - en dan naar de casa rural voor een welverdiende douche. Nog wat stretching en een koudwaterdouche van de kuiten om stijve spieren te vermijden (Gonzalo begon nu al te zeuren dat het niet eerlijk was : hij had alles gegeven en nu deed z'n volledig lichaam pijn, terwijl ik geen moeite had moeten doen tijdens de dag...soit) en weer een lekkere maaltijd (gebaseerd op pata negra-producten) in de casa rural.

Zondag dan...geen ski, want Gonzalo heeft vannacht serieus wat afgezweet (met koorts) en nu heeft hij nood aan paracetamol. Wel pata negra : boodschapjes in Guijuelo! Terug naar Madrid via Puente del Congosto (een mooi dorpje met kasteel en middeleeuwse brug) en door de Sierra de Gredos over de Peña Negra bergpas (1909m)...net op tijd thuis voor de finale van de Copa del Rey basket (meer in een andere post).

Geen opmerkingen: