woensdag 26 maart 2008

Lente (lees : Belgische zomer) in Alicante

Gonzalo moest enkele dagen voor z'n werk naar Alicante. Als je vrij bent, die stad nog niet kent en je mee kunt genieten van huurauto en hotelkamer, dan aarzel je toch niet om je valiesje eveneens te pakken en enkele dagen te genieten van het mooie weer daar, of wel soms?

Begin maart, dan neem je zelfs aan de Spaanse kust nog een jasje mee, maar eigenlijk was dat niet echt nodig, getuige het toch al ruime aantal buitenlandse toeristen in badpak op het strand (het strand Playa del Postiguet begint op twee passen van het stadhuis). Het historische centrum van Alicante is klein en hoewel de officiële gebouwen al grotendeels gerenoveerd zijn, is er nog volop werk om de gewone huizen op te kalefateren, én dat is groot nodig! Binnen enkele jaren zal het centrum echt een toffe buurt zijn : de bars zijn er al, maar voorlopig zijn ze nog te dikwijls gehuisvest in de gelijkvloerse verdieping van anders schijnbaar bouwvallige huizen...jammer toch! De esplanade vormt een mooie wandelstraat, met een massa banken om te rusten of te lezen. Maar waar je gemakkelijk enkele uren zoet bent, is in het park Parque de la Ereta dat pas in 2003 opgebouwd is : het bevat vlakken met water, met beplanting en je kunt er zelfs gezelschapspelen huren, én overal is er plaats om te zitten genieten, van de zon en van het vergezicht! Normaliter kun je rechtstreeks van het park een kijkje nemen naar de omwallingen en doorstappen naar het middeleeuws kasteel Santa Bárbara. Nu waren er werken, en kon je met een minibusje naar de ingang van het kasteel en ook weer terug. Anderhalf uur liep ik elke hoek van het kasteeldomein uit te kammen en dat leverde enkele mooie kiekjes op. Beslist de moeite.

Het hotel beschikte over een sauna, en je kunt dus wel denken dat dat deugd doet, na een dag stappen, en voor een lekker etentje...trouwens, de rijstschotels zijn schitterend hier, maar ook de gegrilde vis mag er wezen. Een tip : als je naar Alicante gaat, neem zeker een kijkje in de overdekte markt : het is niet alleen een art nouveau gebouw, vooral de stalletjes met verse vis ogen echt goed!

Geen opmerkingen: