woensdag 5 september 2007

A week in Provence

Ben ook Irène, mijn vriendin die in de Provence dichtbij Aix woont, gaan "ambeteren" ;-)
Neen, ik heb haar zelfs geholpen een muur in haar in renovatie zijnde woonst van oude verf- en behanselpapiersporen te ontdoen. De held in huis was echter Sepia, de zwarte kat die ons die week "verwende" met een nachtelijk ritueel : tweemaal bracht ze een muis binnen om die dan op te smikkelen, en tweemaal een...RAT! De tweede keer kon ze het niet laten om de rat nog levend aan Irène aan te bieden : dat was waarschijnlijk erg lief bedoeld, maar wij vonden het jakkes.

Voor de rest hebben we enkele uitstappen gemaakt (Marseille, Aubagne, Arles) met telkens andere accenten.

In Marseille hebben we een serieuse wandeling gemaakt door delen van de stad, die in werkelijkheid dorpen waren die samengesmolten zijn tot Marseille. Heel gezellig, getuige volgende foto van de Vallon des Auffes, een soort baai waar een wijk rondom gebouwd is die tot voor kort eigenlijk het best geleek op de "ghetto" van een gilde.

Naar Aubagne trokken we voor een ceramiekmarkt met maar liefst 180 pottenbakkerskramen. Er stond ook een Belgische pottenbakker uit de Oostkantons met irriserend ceramiek. Op de andere foto de tante Bernadette van Irène bij een bevriend pottenbakker Jean-Pierre.

In Arles waren dan weer om ons te laten verwennen in een hammam en erna met een massage, voor mij eentje met hete stenen (op de foto Yamina van onthaal en Rachida, onze "masseuse"). We profiteerden er meteen van om ook een heerlijke tajine te eten, en de tentoonstelling over Ousmane Sow te bezoeken (foto van zijn Masai krijger). Alweer een zalige dag!

Geen opmerkingen: