woensdag 11 maart 2009

Axel Hervelle : altijd en overal in actie (MVP van de speeldag) – Tomas Van Den Spiegel : heer en meester onder de ring!

Real Madrid - Joventut was een wedstrijd die we niet konden missen, zeker nadat Real Madrid in de heenronde drie kwarten lang achterna galopte, om in het laatste kwart een vernietigende parcial van 30-10 ofzo te plaatsen en alsnog te winnen.

Hoewel wonderkid Ricky Rubio nu wel speelde, stelde de wedstrijd toch enigszins teleur, vooral voor het weinige verweer van de verdinegros uit Badalona. Zo hadden de pivots van Real Madrid vrij spel, bij relatieve "afwezigheid" van Felipe Reyes vooral ter glorie van de Belgen. Tomas Van Den Spiegel toonde zich voor de eerste keer als "blok" in de verdediging, maar Axel Hervelle deed nog veel meer : springen voor elke rebound, passeren naar de enkele man in fastbreak, triples schieten, fouten uitlokken... zijn computer-waardering kwam uit op 36, maar degenen die hem in actie zagen, zagen vooral een complete speler die overal zijn mannetje stond. Eindelijk...want dit seizoen hadden we Axel zo nog niet gezien, en na de vorige seizoenen verwachtten we dat toch. Hopelijk is hij nu vertrokken...

Geen opmerkingen: