donderdag 12 februari 2009

De top16 lonkt!

Op 15 januari speelde Real Madrid zijn laatste wedstrijd in de eerste ronde van de Euroligue. Ze waren al geplaatst voor de top16, maar ze konden nog eindigen op de 4de plaats in hun groep bij een verlies tegen Efes Pilsen. En het moet gezegd worden : dit jaar kan het alle kanten uit, van een winst in Moskou tegen CSKA of bijna verliezen tegen AJ Milano thuis.
Voor mij was het ook de eerste keer dat ik Tomas Van den Spiegel bij Real Madrid aan het werk zag. Het is geen slechte speler, maar ik betwijfel of Real Madrid nood heeft aan iemand zoals hij. Ze willen iemand die Felipe Reyes kan aflossen en dat is m.i. niet weggelegd voor Tomas. Die kan in de verdediging imponeren door zijn grootte, in aanval een balancerende bal in de ring tikken, of een haakworp plaatsen, maar het echte gewroet onder de ring voor elke rebound, een schot van 4-5m afstand is niet meteen zijn cup of tea ...we zien wel hoe het uitdraait. De foto toont een van de weinige acties van Real Madrid met twee Belgen op het terrein.

De komst van Efes Pilsen was ook de terugkeer van Charles Smith, Real Madrids araña van de 2 vorige seizoenen. Het was niet zijn beste wedstrijd, al riepen de RM supporters zijn naam met veel cariño. Ook Efes zelf liet het in de tweede helft volledig afweten. Zo werd Real Madrid alsnog tweede in de groep na CSKA.

Geen opmerkingen: