dinsdag 22 juli 2008

er eventjes tussenuit...

Onze vakantieweekendplanning hebben we vorige week overhoop gehaald, want een weekendje naar Jurançon schrapten we en we besloten terug te keren naar de provincie León, omdat we er nog enkele dingetjes op ons to do lijstje staan hadden.
Allereerst een bezoekje aan de glasramen van de kathedraal van León. Omdat er tot 2009 volop gewerkt wordt aan de renovatie van een derde van de glasramen, kan het publiek naar omhoog naar een platform op zo'n 15m hoogte om van dichtbij een kijkje te nemen, én wat uitleg over de glasramen - oorsprong, bevestiging en renovatie - te krijgen van een historicus. Op zaterdag was dat te doen (op zondag is platform niet toegankelijk) en dat kwam goed uit, want die dag heeft ook de wekelijkse markt plaats en de soorten droge bonen en kikkererwten die we er de vorige keer gekocht hadden, zijn erg lekker in onze cocido.

We overnachtten in een dorpje dat overleeft dankzij de camino, nl. Rabanal del camino. Ik wilde er terugkeren omdat je een erg interessant stukje van de camino kunt stappen : de 8km bergop naar het Cruz de ferro, of ijzeren kruis. Dit is het hoogste punt van de camino francés en het uitzicht is erg mooi, zo schijnt (toen ik de camino stapte, kwam ik er met hevige nevel en mist).
Ook worden er 's avonds tijdens de vespers gregoriaanse gezangen gezongen door de monniken van het plaatselijke klooster. Een speciale ervaring, die Gonzalo nu ook mocht meemaken...

Geen opmerkingen: