donderdag 22 mei 2008

Rock 'n roll...maar vooral veel rock!

Gonzalo is een grote muziekliefhebber. Misschien moet ik dat anders stellen...Gonzalo houdt van rock in al zijn hoedanigheden : progressive (Genesis, Yes, Rush,...), hard (Led Zeppelin en Deep Purple zijn zijn absolute favorieten en hij beklaagt het zich nog steeds dat hij niet ietsjes vroeger geboren werd om Led Zep in originele bezetting bezig te kunnen zien!), no nonsense (George Thorogood bijvoorbeeld), bluesrock (The Stones in de '60er jaren, Joe Bonamassa,...), countryrock (John Hiatt en consoorten), southern rock (Allman Brothers etc.) en zo kan hij vooral nog uren doorgaan (de juiste benamingen zijn aan mij niet besteed).
Wat meer is : hij heeft geen muzikaal oor om zelf een instrument te bespelen, maar hij geniet intens van het actief naar concerten gaan, vooral in rokerige kelders en bruine kroegen. In Madrid zijn er een aantal van deze rokerige kelders, waar je voor weinig geld naar toffe concerten kunt en als je wilt, kun je nog wat babbelen met de bandleden.

Gisteren waren we voor de tweede avond op rij in zaal El Sol (ja, dat is het allerellendigste aan de concerten in deze zaal : ze beginnen pas om 23:00, dus zijn we verplicht de auto te nemen om de terugweg niet eeuwenlang te laten duren) voor het concert van Supagroup, de groep van twee broers uit Alaska die zich in New Orleans gesettled hebben. Op dinsdag was het aan Junkyard, een groep die er al enkele jaren mee gekapt heeft, maar nog een farewell tour afwerkt, enkel in Spanje! Allebei erg stevig werk en ik denk dat ik me enkele dagen moet onthouden van loeiharde muziek om geen definitieve gehoorschade op te lopen ;-))

Geen opmerkingen: