woensdag 11 maart 2009

Het Laatste Uur - slecht weer

Een originele inzending, me dunkt...én goedgekeurd!

Koen, hoezo een aflevering van Het Laatste Uur met als thema "slecht weer" op 8 maart? Nu kan je de hulp inroepen van allerlei spreekwoorden, ik blijf bij mijn punt! ik verjaar namelijk op 8 maart en zodoende kan ik je verzekeren dat het eerste echte mooie weer steeds omstreeks m'n verjaardag komt. let wel : wanneer ik zeg "mooi weer", denk ik in de eerste plaats aan het zonnetje dat zich voor de eerste keer in het jaar toont. Nu zeg je wellicht "maar 't is nog goed koud"...maar Koen, als "Leuvenés" weet ik dat Big Bill het bij het rechte eind heeft, wanneer hij beweert "tes kaa van september tot in maa"!

40!!!

Onzils is er nu 40!

Geen uitbundig feest, maar intens genieten gedurende twee weekends : het eerste met zonnig en warm weer, enkele lekkere eigenbereide maaltijden, enkele speciale wijnen uit Pilars wijnwinkel, een live basketbalwedstrijd, een restootje - Peruviaans voor de gelegenheid - én natuurlijk een stevige portie telefoontjes, mailtjes, smsjes, kaartjes en cadootjes. Merciekes!

Axel Hervelle : altijd en overal in actie (MVP van de speeldag) – Tomas Van Den Spiegel : heer en meester onder de ring!

Real Madrid - Joventut was een wedstrijd die we niet konden missen, zeker nadat Real Madrid in de heenronde drie kwarten lang achterna galopte, om in het laatste kwart een vernietigende parcial van 30-10 ofzo te plaatsen en alsnog te winnen.

Hoewel wonderkid Ricky Rubio nu wel speelde, stelde de wedstrijd toch enigszins teleur, vooral voor het weinige verweer van de verdinegros uit Badalona. Zo hadden de pivots van Real Madrid vrij spel, bij relatieve "afwezigheid" van Felipe Reyes vooral ter glorie van de Belgen. Tomas Van Den Spiegel toonde zich voor de eerste keer als "blok" in de verdediging, maar Axel Hervelle deed nog veel meer : springen voor elke rebound, passeren naar de enkele man in fastbreak, triples schieten, fouten uitlokken... zijn computer-waardering kwam uit op 36, maar degenen die hem in actie zagen, zagen vooral een complete speler die overal zijn mannetje stond. Eindelijk...want dit seizoen hadden we Axel zo nog niet gezien, en na de vorige seizoenen verwachtten we dat toch. Hopelijk is hij nu vertrokken...

dinsdag 3 maart 2009

Eventjes terug...of toch niet?

Een weekend in België is snel voorbij. Dat weten we al lang, maar telkens wordt dat nog maar eens bevestigd. Ditmaal kwamen we op donderdagavond toe en vertrokken we terug op zondag. En in die niet eens 72h :
*hebben we genoten van ons typisch winkel-wandelcircuit in het centrum van Leuven (koffietje drinken bij Koffie Onan, snuisteren in de tweedehandsplatenbakken bij Sax Records, langs de markt in de Brusselsestraat, even binnenwippen in Inno en Fnac, langs Tweebronnen en niet te vergeten een biertje in één van de cafés), nog toffer door de vrijdagsmarkt (normaliter gaan we op zaterdag);
*hebben we een bongobon voor een hotelovernachting opgebruikt in Eindhoven, hebben we er volop toffe cafés en winkels verkend (op vrijdagavond is het koopavond en zijn vele winkels in het centrum open tot 9pm);
*hebben we de kasteelbrouwerij De Dool bezocht samen met goede vriend Wim;
*hebben we gezellig gepraat en gegeten bij OnzeJan thuis, en zelfs 2/3 van de kinderen gezien;
*hebben we nieuwe jeans kunnen kopen in D'Store, voor mij dé winkel voor sportieve mensen met nogal wat eisen ;-)
*hebben we ook Heverlee markt onveilig kunnen maken;
*hebben we met Onsma & Onzepa lekkere mosselen gegeten...
amai, van zo'n lijstje ben zelfs ik onder de indruk : meer hoeft dat echt niet te zijn!